BHV voor de Rijn-, Binnen- en Kustvaart

BHV cursussen

De binnenvaart is een zeer diverse bedrijfstak met een grote verscheidenheid aan soorten schepen, zoals de passagiersschepen, de tankschepen, werkschepen en patrouillevaartuigen.

De schipper van een vaartuig is verantwoordelijk voor de veiligheid van de bemanningsleden en de opvarenden. Hij moet er voor zorgen dat de bemanning is voorbereid op en getraind is in de bestrijding van calamiteiten aan boord, dat er voldoende veiligheidsmiddelen aan boord zijn en dat de bemanning is getraind in het gebruik daarvan.

Passagiersschepen hebben vanuit het ROSR of vanaf 1 januari 2009 vanuit de Binnenvaartwet volgens het Artikel 15.13 lid 1 t/m 4 de verplichting om de veiligheidsorganisatie goed in te richten.

Blended Learning

Blended Learning is een combinatie van online leren (e-learning) en contactonderwijs (praktijkbijeenkomst). Met e-learning bereidt de cursist zichzelf voor in zijn eigen tempo en studeert hij op de momenten die het beste bij hem passen.

Vooropleiding

Voor deze cursus is een geen specifieke vooropleiding vereist.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een certificaat en pasje conform de richtlijnen van NIKTA, welke 1 jaar geldig is.

Maatwerk

Deze cursus kan op maat worden gemaakt (klantspecifiek).

Tijdens deze cursus leert u wat er moet gebeuren als er brand is aan boord, welke gevaren ontstaan door de lading (explosiegevaar, stabiliteitsverlies, ontsnappen van gevaarlijke stoffen), of wat u moet doen als iemand eerste hulp nodig heeft. Ook leert u wat u moet doen als een opvarende overboord is geraakt. De training is praktijkgericht waardoor er veel mogelijkheid is tot het daadwerkelijk beoefenen van diverse scenario’s.

Cursusduur

2 à 3 uur thuisstudie (e-learning) en 8 uur praktijkbijeenkomst.

Examen

De e-learning moet volledig worden doorlopen en de eindtoets moet met een voldoende worden afgesloten om te worden toegelaten tot de praktijkbijeenkomst. 

De kosten voor deze cursus bedragen €184,50 per persoon exclusief 21% btw.

De kosten voor maatwerk zoals grotere groepen of incompany trajecten zijn op aanvraag beschikbaar.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe