Aannemers worden steeds vaker verplicht een VCA certificaat in bezit te hebben. Het VCA certificaat, ook wel VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers genoemd, moet helpen om ongelukken op de werkvloer te verminderen. JTI Opleidingsinstituut verzorgt de VCA cursus zodat bedrijven op een correcte manier VCA gecertificeerd worden.

VCA certificaat behalen bij JTI Opleidingsinstituut

De VCA-certificatie is bedoeld voor werknemers die werkzaamheden uitvoeren en hierbij een verhoogd risico lopen in een risicovolle omgeving. Het gaat hierbij vaak om constructie- of onderhoudswerkzaamheden in fabrieken, werkplaatsen en bouwterreinen. Het VCA certificaat laat zien dat u en uw bedrijf rekening houdt met milieu, veiligheid en gezondheid.

JTI Opleidingsinstituut verzorgt zowel de VCA basis opleiding als de VCA vol opleiding. Beide opleidingen en bijbehorende certificaten voldoen aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd. Het wordt daarom ook door steeds meer opdrachtgevers verplicht gesteld om een VCA certificaat te behalen.

Inhoud cursus VCA

De VCA cursus geeft cursisten inzicht in het begrip veiligheid en leert hun hoe ze onveilige situaties kunnen herstellen. Tevens krijgt de cursist inzicht in maatregelen die genomen dienen te worden om risico’s te vermijden en/of te verkleinen, alsook tools aangereikt om risico’s inzichtelijk te maken. Zo leert men tijdens een VCA cursus onder andere wat achterliggende oorzaken van een ongeval kunnen zijn en welke maatregelen met mogelijk kan treffen om dit te voorkomen.

VCA certificaat kosten

De kosten voor een VCA cursus bij JTI Opleidingsinstituut zijn niet hoog. Kies uit een cursus VCA vol of VCA basis, welke beiden een kostprijs van €195,- hebben. De cursussen geven alle kennis over veiligheidsvoorschriften en veilige situaties op risicovolle werkomgevingen. Aan het eind van de cursus ontvangt u een officieel certificaat VCA.

Direct inschrijven opleiding VCA

Wilt u ook uw VCA certificaat halen bij JTI Opleidingsinstituut? Schrijf u dan direct in via onze website! Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om een afspraak te maken. Voor meer informatie kunt u de opleidingsbrochure raadplegen.

Direct inschrijven
Informatie aanvragen
Download opleidingsbrochure